Ударно-хвильова терапія. Досягнення медичної науки, чи нова модна процедура.

Дата публікації:14.10.2011
image

В сучасному стрімкому розвитку суспільства справді важко відрізнити наукові відкриття, покликані позбутися недуги від модного медичного сервісу. Модні процедури відрізняються низькою ефективністю і швидким забуттям.

Медичний ефект акустичної ударної хвилі відомий більше 70 років. Свою високу ефективність ударні хвилі довели в лікуванні сечо-камяної і жовчево-камяної хвороби. Метод став справжньою альтернативою хірургічному лікуванню і в рази зменшив кількість операцій при даних захворюваннях.

Широке використання ударних хвиль для літотрипсії (дроблення каменів) розкрило цікаві явища, що відбуваються в тканинах організму під впливом ударної хвилі: зменшення болі, швидке загоєння ран з формуванням природних здорових тканин. Вчені загострили увагу на вивченні реакцій організму, що дають такі хороші клінічні результати. Виявилося, що ударні хвилі збуджують активність фактору росту (PCNA), присутність якого є невід’ємною для повноцінної регенерації тканин. Як наслідок, в зоні впливу активується ріст нових дрібних судин, що забезпечують тканинам необхідні поживні речовини. Здатність ударних хвиль руйнувати структуру кальцієвих відкладень на фоні активних регенеративних реакцій відкрило можливість лікування остеохондрозу. А саме остеохондроз є найчастішою причиною виникнення болі в суглобах. Таким чином ударні хвилі здатні лікувати не тільки біль як симптом, а причину виникнення болі.

Остеохондроз присутній у всіх. Активність його розвитку залежить від загального здоров’я організму (зокрема шлунково-кишкового тракту і ендокринної системи), якості їжі і води, наявності хронічних перевантажень тканин. Надмірні навантаження викликають дрібні розриви в тканинах, розвиток рубцевої тканини, порушення кровообігу і відкладення солей кальцію (остеохондроз). Як наслідок - втрата еластичності, нові травми, обмеження рухливості і хронічні болі. Такий розвиток захворювання характерний для людей важкої фізичної праці, спортсменів. Але хронічні болі в плечах, колінах, ліктях добре відомі не лише спортсменам. Болі в ступні через п’яткову шпору, болючість великого пальця здатні позбавити радості кожного. Застосування ударно-хвильової терапії зупиняє розвиток остеохондрозу і відновлює еластичність тканин. Ефективність ударно-хвильової терапії досягає 95 відсотків і ставить її на рівень біохірургії. Методика стає унікальною ще й через відсутність побічних ефектів і потреби в знеболенні під час лікування, додаткового використання ліків.

Кому рекомендована ударно-хвильова терапія. В першу чергу людям з хронічними болями в суглобах, які тривають багато місяців і не піддаються лікуванню іншими методами. Спортсменам з болями в ділянці м’язів і зв'язок після хронічних травм і так-званих вибухових навантажень. Хворим з обмеженнями рухливості суглобів в наслідок перенесених трав і переломів. При сповільненому зрощенні переломів чи розвитку псевдоартрозів в наслідок порушення кровообігу. При поганому загоєнні ран, розвитку деформуючих болючих рубців. При артрозах дрібних суглобів кисті і ступні 1-2 ступеня. Хвороба Пейроні.

Ударно-хвильова терапія не застосовується у дітей (відкриті зони росту), вагітних, хворих на онкологічні захворювання (в зоні застосування), гемофілію, психічні розлади. Не слід чекати покращення хворим з деформуючими артрозами великих суглобів 3-4 ступеня.

В будь-якому випадку слід звернутися до фахівця і визначити доцільність застосування ударних хвиль.

Лікування проводиться амбулаторно з інтервалом між процедурами 5-7 днів. Покращення відчутні вже після першої процедури. Стабільний клінічний ефект досягається після проведення 3-5 процедур.

Доведеність клінічної ефективності підтверджена науковими дослідженнями зробила ударно-хвильову терапію найбільш популярним методом лікування остеохондрозу в мешканців Європи і Америки за останні 5 років.

(Детальніше про ударно-хвильову терапію можна дізнатися в Інтернеті набравши в пошуку ключові слова, або на сайті www.shockwavetherapy.ru)

Не хворійте!

Думка спеціаліста.

Ярослав Дробот.

член світової організації лікарів ударно-хвильової терапії, Заслужений лікар України.

Стаття не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Для запису на прийом
надішліть заявку

Повідомлення надіслано

Попередній запис на прийом прийнятий. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для підтвердження замовлення.

Передзвоніть мені

Повідомлення надіслано

Найближчим часом ми зв'яжемося з вами.

Подяка

Чи погоджуєтесь Ви на розміщення тексту подяки на публічних ресурсах Медичного центру Св.Параскеви?*

Так Ні

Повідомлення надіслано

Дякуємо за повідомлення.

Відгук

Чи Ви бажаєте, щоб Вам зателефонували?*

Так Ні

Відгук надіслано

Дякуємо за відгук.

Увага!

Зверніть увагу, під час повітряної тривоги прийом пацієнтів може бути призупинено. Ви можете пройти в укриття керуючись відповідними вказівниками.

Якщо Ваш візит співпав із часом повітряної тривоги, будь ласка, після завершення тривоги зателефонуйте +380672954000, +380952954000
або залиште заявку на сайті для перенесення візиту https://medcenter.lviv.ua/#callback

Дякуємо за розуміння!