Естетична гінекологія. Випадок з практики лікаря

Дата публікації:28.09.2021
image
Ганна Ніколенко
Ганна Ніколенко
Лікар-акушер-гінеколог

Естетична гінекологія стає дедалі популярнішою в Україні, адже дає можливість жінці позбутися дискомфорту, комплексів та стати впевненою у собі. Зокрема, це стосується лабіопластики.

Що таке лабіопластика?

Лабіопластика — це пластична операція, спрямована на корекцію форми і розміру статевих губ. Показами є бажання пацієнтки, анатомічна особливість, зміни після пологів, а також гормональні та вікові (деформовані, гіпертрофовані, асиметричні).

Підготовка до лабіопластики

Перед операцією обов’язковими є: огляд в гінеколога, необхідні лабораторні дослідження, ультразвукова діагностика малого тазу. Якщо немає протипоказів, лікар узгоджує з пацієнткою майбутню корекцію та інформує про операцію і відновлення після неї.

Як роблять лабіопластику?

Корекцію проводять під місцевою чи загальною анестезією (пацієнтка не відчуває болю) хірургічним методом. Тривалість операції 30-60 хвилин, а вже через декілька годин жінка повертається додому.

Клінічний випадок з практики лікаря-гінеколога в Медичному центрі Св. Параскеви.

Пацієнтка звернулась зі скаргами на дискомфорт під час фізичної активності, незручності при використанні засобів  особистої гігієни, але найважливіше це психологічний дискомфорт (естетична незадоволеність спричинила страх перед статевим життям). Причиною є асиметрія і збільшені розміри малих статевих губ. 

Пройшовши всі обстеження було обрано спосіб вирішення проблеми — хірургічна лабіопластика. Операцію провели в І фазі менструального циклу під довенним знечуленням (за бажанням пацієнтки). Попередньо узгодивши розміри, було висічено залишкову тканину малих статевих губ, ушито розсмоктуючим шовним матеріалом. Операція тривала 30 хв, а через 2-3 години пацієнтці надали рекомендації та виписали.
На контрольному огляді через місяць жінка була задоволена результатом, оскільки статеві губи загоїлись, зник дискомфорт, повернулася до активного життя. А ще через місяць — без болю і психологічного страху розпочала повноцінне статеве життя. 

Статтю підготовлено за матеріалами лікаря-акушера-гінеколога Ганни Ніколенко.

Стаття не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Для запису на прийом
надішліть заявку

Повідомлення надіслано

Попередній запис на прийом прийнятий. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для підтвердження замовлення.

Передзвоніть мені

Повідомлення надіслано

Найближчим часом ми зв'яжемося з вами.

Подяка

Чи погоджуєтесь Ви на розміщення тексту подяки на публічних ресурсах Медичного центру Св.Параскеви?*

Так Ні

Повідомлення надіслано

Дякуємо за повідомлення.

Відгук

Чи Ви бажаєте, щоб Вам зателефонували?*

Так Ні

Відгук надіслано

Дякуємо за відгук.

Увага!

Зверніть увагу, під час повітряної тривоги прийом пацієнтів може бути призупинено. Ви можете пройти в укриття керуючись відповідними вказівниками.

Якщо Ваш візит співпав із часом повітряної тривоги, будь ласка, після завершення тривоги зателефонуйте +380672954000, +380952954000
або залиште заявку на сайті для перенесення візиту https://medcenter.lviv.ua/#callback

Дякуємо за розуміння!