Дводенний практикум з ендоскопії «Оперативна гастроінтестинальна ендоскопія»

Дата публікації:25.10.2017
image

19–20 жовтня 2017 р. ендоскопічне відділення Медичного центру Святої Параскеви разом з партнерами (IPSEN) провели перший дводенний практикум «Оперативна гастроінтестинальна ендоскопія», в якому взяли участь лікарі-ендоскопісти з міст західного регіону (Стрий, Рівне, Луцьк).

Практикум складався з теоретичної і практичної частин.

«Головна ідея проекту – створити майданчик для практичного професійного спілкування та обміну досвідом між досвідченими лікарями-ендоскопістами, а також передавати власні знання, вміння та досвід молодим колегам, які через технічні обмеження не мають можливості виконувати ендоскопічні оперативні втручання і, відповідно, набувати досвіду в цьому напрямі. Під час зустрічі обговорювали можливості ендоскопічного ультразвуку (ендосонографії), капсульної ендоскопії, наш досвід ендоскопічних оперативних втручань, лікарі мали можливість бачити виконання кількох ендоскопічних операцій.

Відвідуючи професійні зустрічі та навчання в Європі, ми бачимо як сильно відстає українська ендоскопія від західних сусідів у діагностичних ендоскопічних технологіях, а ще більше – в оперативних методиках. Медичний центр Святої Параскеви має всі необхідні технічні можливості, і фахівці нашого центру виконують переважну більшість ендоскопічних діагностичних обстежень і лікувальних оперативних втручань. Протягом останніх п’яти років ми провели більше ніж 27 000 діагностичних ендоскопічних обстежень і виконали понад 900 ендоскопічних операцій. Саме тому й вирішили поділитися знаннями та здобутим досвідом з колегами. Сподіваємося, що наш проект дасть змогу швидше та якісніше розвиватися молодим спеціалістам в ендоскопії й мати нормальну зміну поколінь в цій галузі. А пацієнти зможуть отримувати якісну діагностику та лікування в клініках України і не шукатимуть допомоги за кордоном», – ділиться керівник ендоскопічного відділення Медичного центру Святої Параскеви Андрій Ступницький.

Плануємо в подальшому проводити подібні практикуми щомісяця, сподіваємося, вони будуть цікавими та корисними для колег.

Стаття не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Для запису на прийом
надішліть заявку

Повідомлення надіслано

Попередній запис на прийом прийнятий. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для підтвердження замовлення.

Передзвоніть мені

Повідомлення надіслано

Найближчим часом ми зв'яжемося з вами.

Подяка

Чи погоджуєтесь Ви на розміщення тексту подяки на публічних ресурсах Медичного центру Св.Параскеви?*

Так Ні

Повідомлення надіслано

Дякуємо за повідомлення.

Відгук

Чи Ви бажаєте, щоб Вам зателефонували?*

Так Ні

Відгук надіслано

Дякуємо за відгук.

Увага!

Зверніть увагу, під час повітряної тривоги прийом пацієнтів може бути призупинено. Ви можете пройти в укриття керуючись відповідними вказівниками.

Якщо Ваш візит співпав із часом повітряної тривоги, будь ласка, після завершення тривоги зателефонуйте +380672954000, +380952954000
або залиште заявку на сайті для перенесення візиту https://medcenter.lviv.ua/#callback

Дякуємо за розуміння!