Банира Олег Богданович, провідний уролог МЦ Св. Параскеви, – визнаний у світовій науковій спільноті фахівець

Дата публікації:04.05.2023
image

У квітні 2023 згідно з даними престижної міжнародної наукометричної бази SCOPUS, індекс Хірша у праць Банири Олега Богдановича, провідного уролога МЦ Св. Параскеви становить вже 9 пунктів при загальній кількості цитувань = 178.

Що це означає?

9 з-поміж усіх 14 фахових статей нашого уролога, які були виконані у співавторстві з авторитетними українськими фахівцями та публікувалися у провідних світових спеціалізованих виданнях бази SCOPUS, цитовані іншими світовими дослідниками щонайменше по 9 раз кожна (загалом – 178 разів).

Найбільша кількість цитувань – а саме 58, у публікації, присвяченої впливу випромінювання мобільних телефонів на якість сім'яної рідини. Наступною за популярністю у науковій спільноті з кількістю цитувань – 29, є публікація де представлено оригінальну власну клінічну класифікацію запалення яєчка та його додатка у чоловіків – орхоепідидиміту. Класифікація чітко встановлює стадіювання процесу та дозволяє вірно обрати тактику лікування – консервативне чи оперативне. Актуальне питання вибору тактики лікування орхоепідидиміту та клінічну цінність створеної класифікації докладно розглянуто у ще одній публікації з цієї ж тематики.

Є у науковому доробку Олега Банири праці присвячені лікуванню запальних, онкологічних захворювань органів сечовидільної системи. Тактика сучасного лікування хронічного простатиту, уретриту, циститу, пієлонефриту, пухлин нирки розглянута в окремих статтях автора. На жаль, з огляду на інтимність урологічної сфери та специфічність проявів певних урологічних захворювань, розлади психоемоційної сфери тісно пов'язані з урологічною патологією і навпаки.

Окремим напрямком наукової діяльності Олега Богдановича є вивчення цих взаємозв'язків та пошук сучасних методів корекції. Повний список наукових публікацій Олега Богдановича Банири в виданнях бази даних SCОPUS розміщено на сайті наукометричної бази.

Про що свідчить індекс Хірша

Індекс Хірша, як критерій ефективності наукової діяльності фахівців та їх статусу у світовій спільноті, запропоновано американським фізиком Хорхе Хіршем в 2005 році.

Діапазон цього індексу присвоюється у залежності від категорій вчених:

  • молоді дослідники та аспіранти – від 0 до 2;
  • доктори філософії – від 3 до 6;
  • доктори наук – від 7 до 10;
  • члени спеціалізованої вченої ради – від 10 до 15;
  • Голова Ради, всесвітньо відомий діяч науки – від 16 і вище.

Таким чином, наявний в Олега Богдановича показник індексу Хірша, що дорівнює 9, є доволі високим та співрозмірним з вимогами до статусу доктора наук.

Наукова діяльність Олега Банири

Окрім публікацій у наукових виданнях, Олег Богданович є доповідачем на міжнародних наукових конгресах.

  • З 2014 по 2021 pp. лікар взяв участь у міжнародних наукових Конгресах Польського Урологічного Товариства (2014 та 2015 рр. у м. Варшава; 2016 та 2019 рр. – м. Катовіце, 2020 р. – м. Познань, 2021 р.- м. Варшава). У 2014 р. отримав диплом за одну з трьох кращих доповідей у 14-му Симпозіумі Центрально-Європейського підрозділу Європейської Асоціації Урологів у м. Краків. Загалом за цей час виступив із 18-ма доповідями.
  • Є рецензентом Central European Journal of Urology та Archives of Medical Science.

Ми щиро вітаємо нашого лікаря з важливим науковим здобутком, який став результатом 30-річного стажу й щоденної наполегливої праці. Від усієї команди МЦ Св. Параскеви бажаємо подальших наукових досягнень та успіхів в нелегкій і відповідальній роботі – лікуванні пацієнтів.

Стаття не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Для запису на прийом
надішліть заявку

Повідомлення надіслано

Попередній запис на прийом прийнятий. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для підтвердження замовлення.

Передзвоніть мені

Повідомлення надіслано

Найближчим часом ми зв'яжемося з вами.

Подяка

Чи погоджуєтесь Ви на розміщення тексту подяки на публічних ресурсах Медичного центру Св.Параскеви?*

Так Ні

Повідомлення надіслано

Дякуємо за повідомлення.

Відгук

Чи Ви бажаєте, щоб Вам зателефонували?*

Так Ні

Відгук надіслано

Дякуємо за відгук.

Увага!

Зверніть увагу, під час повітряної тривоги прийом пацієнтів може бути призупинено. Ви можете пройти в укриття керуючись відповідними вказівниками.

Якщо Ваш візит співпав із часом повітряної тривоги, будь ласка, після завершення тривоги зателефонуйте +380672954000, +380952954000
або залиште заявку на сайті для перенесення візиту https://medcenter.lviv.ua/#callback

Дякуємо за розуміння!