21-й Міжнародний конгрес Польського товариства кардіологів в Катовіце: від історії мистецтв до рідкісних захворювань серця

Дата публікації:29.09.2017
image

21-й Міжнародний конгрес Польського товариства кардіологів в Катовіце – довгоочікувана щорічна подія для багатьох спеціалістів кардіологічної галузі, адже це можливість дізнатися про найкращі світові випадки діагностики та лікування серцево-судинних захворювань. Вже багато років зустріч збирає сотні лікарів з різних країн світу.

Три насичені дні на цьому конгресі провели і наші лікарі-кардіологи Ірина Ганас та Оксана Барабаш.

«Польські доповідачі – майстри своєї справи і у теоретичній, і практичній складовій, переважно представляють власний клінічний досвід, спираючись на доказову медицину», – ділиться враженнями Оксана Барабаш.

Навчальні дні конгресу поділені на тематичні сесії (група доповідей). Структура програми давала змогу відвідувати ті сесії, які цікаві були для учасника. Кожна сесія передбачала кілька коротких доповідей-представлень та час для дискусії.

Серед тем доповідей – розбір клінічних випадків хворих з кардіоміопатіями (в т. ч. кардіоміопатія Такоцубо, тахіаритмічна), легеневою гіпертензією, інфарктом міокарда без обструктивного ураження коронарних артерій, нові діагностичні технології, невдачі та досягнення малоінвазивних втручань в кардіології, складні питання електрокардіографії при кардіоресинхронізувальній терапії, ехокардіографії правих камер серця тощо.

«Особисто для мене неординарною та цікавою була доповідь спеціально запрошеної на Конгрес історика-мистецтвознавця, пані G. Bastek із Варшави, яка розповідала про значення серця в мистецтві від минулого до сьогодення. Перше зображення серця представлене на рисунку слона 15 тис. років до н. е. За легендою, так навчали батьки своїх дітей, куди слід влучити, щоб вполювати здобич», – розповідає Оксана Барабаш.

«Підтримую Оксану Стевапнівну, що історик-мистецтвознавець на кардіологічному конгресі – це дуже оригінально! Цікава доповідь з представленням чудових витворів мистецтва розбавила насичену робочу атмосферу, відволікла від серйозних проблем кардіології. Щодо власне наукових доповідей, то для мене дуже пізнавальною виявилися розповідь про кардіоміопатії накопичення, зокрема гемохроматоз. Цікаво було почути думки і дискусії польських колег щодо доцільності широкого застосування такого методу обстеження як біопсія міокарда.

Також мушу відзначити, що теми, які обговорювали, мають важливе практичне значення, а не тільки становлять суто науковий інтерес. Наприклад, вибір препарату для лікування порушень ритму при синдромі подовженого інтервалу QT, вироблення тактики щодо широкого виявлення сімейних гіперхолестеринемій», –поділилася з нами Ірина Ганас.

Стаття не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Для запису на прийом
надішліть заявку

Повідомлення надіслано

Попередній запис на прийом прийнятий. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для підтвердження замовлення.

Передзвоніть мені

Повідомлення надіслано

Найближчим часом ми зв'яжемося з вами.

Подяка

Чи погоджуєтесь Ви на розміщення тексту подяки на публічних ресурсах Медичного центру Св.Параскеви?*

Так Ні

Повідомлення надіслано

Дякуємо за повідомлення.

Відгук

Чи Ви бажаєте, щоб Вам зателефонували?*

Так Ні

Відгук надіслано

Дякуємо за відгук.

Увага!

Зверніть увагу, під час повітряної тривоги прийом пацієнтів може бути призупинено. Ви можете пройти в укриття керуючись відповідними вказівниками.

Якщо Ваш візит співпав із часом повітряної тривоги, будь ласка, після завершення тривоги зателефонуйте +380672954000, +380952954000
або залиште заявку на сайті для перенесення візиту https://medcenter.lviv.ua/#callback

Дякуємо за розуміння!