Терпіти чи ні? Про біль

Дата публікації:01.06.2017
image

Терпіти біль неправильно, проте неконтрольовано вживати знеболювальні – теж не найкращий вибір. Поява болю – це дзвіночок про можливі порушення в організмі людини. Тому варто знайти причину болю, адже вона може ховатися в серйозних недугах. У багатьох випадках застосування препаратів не є вирішенням проблем і може не лише не допомогти, але й зашкодити.

Коли застосування знеболювальних не на користь

Якщо це гострий шлунковий біль, наприклад, біль «в ямці», що може бути ознакою виразкової хвороби або гастриту, то в цьому випадку застосування знеболювальних протипоказане.

Щодо хронічного головного, менструального, зубного болю, то під час таких станів можна вживати ліки, але й водночас треба шукати причини нездужання, щоб уникнути серйозних патологій.

Це можуть бути хронічні захворювання матки, яйників – ліки у цих станах допомагають зняти симптом, проте не причину.

У випадку головного болю варто також переконатися, чи причина, часом, не в іншому захворюванні, наприклад, гаймориті чи у високуму артеріальному тиску, а в цій ситуації знеболювальні лише замаскують симптоми.

Треба пам’ятати, що всі знеболювальні препарати агресивно діють на слизову оболонку шлунка, тому часте та неконтрольоване застосування таких ліків може призвести до запалення слизової шлунка та, навіть, виразки, тому, якщо вживаєте знеболювальне, старайтеся, щоб це було не на голодний шлунок.

Коли не варто терпіти біль

Якщо ви знаєте, що біль хронічний і не спричинений серйозними патологіями, то краще його не терпіти.

Наприклад, якщо терпіти головний біль, то руйнуються нейрони, виділяються медіатори запалення, що своєю чергою також провокують біль. Утворюється певне замкнуте коло болю.

Під час болю відбувається спазм судин, а він також породжує біль. Ви можете рятуватися за допомогою ліків, але не забувайте про причини болю.

Будьте здоровими! Сподіваємося, наші поради стануть для вас корисними.


лікар-терапевт Ольга Шульган

Попередній запис за телефонами:(067)295-4-000 або (095)295-4-000 ; 245-4-000

Стаття не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Для запису на прийом
надішліть заявку

Повідомлення надіслано

Попередній запис на прийом прийнятий. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для підтвердження замовлення.

Передзвоніть мені

Повідомлення надіслано

Найближчим часом ми зв'яжемося з вами.

Подяка

Чи погоджуєтесь Ви на розміщення тексту подяки на публічних ресурсах Медичного центру Св.Параскеви?*

Так Ні

Повідомлення надіслано

Дякуємо за повідомлення.

Відгук

Чи Ви бажаєте, щоб Вам зателефонували?*

Так Ні

Відгук надіслано

Дякуємо за відгук.

Увага!

Зверніть увагу, під час повітряної тривоги прийом пацієнтів може бути призупинено. Ви можете пройти в укриття керуючись відповідними вказівниками.

Якщо Ваш візит співпав із часом повітряної тривоги, будь ласка, після завершення тривоги зателефонуйте +380672954000, +380952954000
або залиште заявку на сайті для перенесення візиту https://medcenter.lviv.ua/#callback

Дякуємо за розуміння!