Перший тренінг з обробки ендоскопів Fujifilm серій 500 та 700 для медичних сестер

Дата публікації:11.02.2019
image

Обов’язками медсестри ендоскопічного відділення є: контроль за виконанням усіх стандартів дезінфекції та обробки обладнання, підготовка пацієнта до обстеження та технічні знання усіх особливостей експлуатації сучасного ендоскопічного обладнання.

Враховуючи постійний розвиток та удосконалення методів ендоскопічних обстежень та технічної медичної бази, медсестри повинні постійно актуалізовувати свої знання, адже від цього залежить здоров’я, безпека та комфорт пацієнта під час обстеження.

Саме цими принципами керувалися організатори навчання медсестер ендоскопічного відділення у Медичному центрі Святої Параскеви, де 4 та 5 лютого пройшов перший тренінг із залученням колег з фірми FUJIFILM (Німеччина), а саме: клінічного спеціаліста з гігієни Даніели Шрьодер (Daniela Shroeder).

Усього у навчанні взяли участь 25 медичних працівників, які мали змогу ознайомитися з:

– особливістю побудови ендоскопів різних типів та видів;

– алгоритмами очистки і дезінфекції відеоендоскопів різних типів;

– особливостями догляду, миття та правилами обслуговування ендоскопічного обладнання, які забезпечують профілактику пошкоджень і виходу з ладу ендоскопів.

Особливу увагу приділено кожному етапу передстерилізаційної очистки, миття, правильної дезінфекції усіх складових кожного ендоскопу для усунення можливих ризиків перехресного інфікування пацієнтів і медичного персоналу. Усі теоретичні знання були відпрацьовані на практичних заняттях.

Незважаючи на те, що проект цього разу був пілотним, та вже після першого проведення отримано позитивні відгуки від його учасників. З огляду на це, а також на технічні можливості Медичного центру Святої Параскеви ми плануємо у подальшому продовжувати співпрацю з нашими іноземними колегами та систематично проводити такі навчання, у яких матимуть змогу брати участь медсестри з інших медичних закладів.

Якщо вас цікавить участь у таких заходах, пишіть нам: Andrij.Stupnytsky@medcenter.lviv.ua та Iryna.Kozjak@nurse.medcenter.lviv.ua.

Ми задоволені, що маємо змогу навчатися у колег та ставати професійнішими, щоб надавати найкращі послуги нашим відвідувачам.

Стаття не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Для запису на прийом
надішліть заявку

Повідомлення надіслано

Попередній запис на прийом прийнятий. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для підтвердження замовлення.

Передзвоніть мені

Повідомлення надіслано

Найближчим часом ми зв'яжемося з вами.

Подяка

Чи погоджуєтесь Ви на розміщення тексту подяки на публічних ресурсах Медичного центру Св.Параскеви?*

Так Ні

Повідомлення надіслано

Дякуємо за повідомлення.

Відгук

Чи Ви бажаєте, щоб Вам зателефонували?*

Так Ні

Відгук надіслано

Дякуємо за відгук.

Увага!

Зверніть увагу, під час повітряної тривоги прийом пацієнтів може бути призупинено. Ви можете пройти в укриття керуючись відповідними вказівниками.

Якщо Ваш візит співпав із часом повітряної тривоги, будь ласка, після завершення тривоги зателефонуйте +380672954000, +380952954000
або залиште заявку на сайті для перенесення візиту https://medcenter.lviv.ua/#callback

Дякуємо за розуміння!