На шляху до створення соціально свідомого суспільства

Дата публікації:24.04.2015
image

Часто, подорожуючи Європою, ми захоплюємося тамтешніми мешканцями, які обожнюють свою країну, місто чи вулицю, на якій живуть. Це помітно, якщо спостерігати за їхніми діями, проявами свідомості та готовністю допомогти. Для України допомога Заходу сьогодні є дуже важливою. Завдяки їй вдалося дуже багато змінити на краще, а ще стільки невирішених завдань попереду. Допомагати ж може кожен – велике підприємство, окрема людина чи група людей. Головне – бажання! Наше бажання долучитися до доброї справи стало початком декількох соціальних програм, які вже майже рік успішно функціонують у Медичному центрі Святої Параскеви.

1. Унікальна допомога в рази збільшує її цінність.

Можливо, саме зараз хтось потребує допомоги, яку можете надати лише Ви або підприємство, на якому працюєте. Саме з таких міркувань ми обрали допомогу бійцям АТО, які потребують МРТ і КТ-діагностики. Щомісяця виділяємо 10 безкоштовних сертифікатів і передаємо у військовий госпіталь та у госпіталь прикордонних військ. Діагностичні можливості апаратури Медичного центру Святої Параскеви допомагають лікарям у постановці складних діагнозів, особливо у випадках, коли виявляються патології чи ушкодження, яких не видно на апаратах старших поколінь.

2. Інколи варто братися за «непопулярні» проблеми

У Польщі наступна статистика: на 2000 людей припадає 1 особа, яка має рідкісне захворювання серця. Для таких осіб створено спеціальні програми фінансової підтримки, адже діагностика та лікування цих недуг часто складні та дороговартісні. А скільки таких людей в Україні? Насправді невідомо, адже ними ніхто не займається централізовано. Кожен медичний заклад робить спроби створити власний реєстр таких хворих, але лікарі не завжди можуть швидко поставити діагноз через недостатній досвід (деякі захворювання дійсно трапляються дуже рідко).

Завдяки ініціативі професора Ю. А. Іваніва ми провели вже дві спеціалізовані конференції «Хвороби-сирітки у кардіології». Участь у кожній з них взяло майже 200 лікарів з різних куточків України. Було представлено та обговорено багато рідкісних хвороб серця, можливості їх діагностики та лікування. А нещодавно спільно з БФ «Сестри Даліли» Медичний центр Святої Параскеви розпочав роботу над створенням єдиного загального реєстру таких хворих. Це дасть можливість швидко реагувати на потреби пацієнтів з рідкісними захворюваннями та залучати до допомоги таким хворим державні програми фінансової підтримки.

3. Власна сфера діяльності – перше, що потребує змін

Це завдання ми реалізовуємо шляхом навчання та співпраці. Щорічно на базі Медичного центру Святої Параскеви проходять десятки круглих столів, конференцій, семінарів. Поділитись своїми напрацюваннями приїжджають спеціалісти з України та Європи. Окрім медиків медичного центру, ми запрошуємо до участі лікарів з інших медичних установ Львова та області. Кожен охочий може прийти та отримати практичну інформацію щодо захворювань, їх діагностики та лікування.

Нашими напрацюваннями у сфері менеджменту медичної установи ми ділимось із колегами з інших приватних медичних закладів. Більшість наших напрацювань, розробок ми відкриваємо для загалу, щоб і інші медичні заклади мали змогу це застосувати у власній практиці. Зокрема це європейські стандарти, протоколи, система навчання спеціалістів.

4. Бути прикладом та змінюватися щодня

Підтримуйте волонтерські ініціативи у власному колективі. Виступайте ініціатором та спонукайте своїх колег власним прикладом. Залучаючи до спільної доброї справи, Ви не лише об’єднуєте колектив і створюєте позитивну атмосферу, а й виробляєте звичку бути активними і за межами роботи. З власного прикладу: у вересні 2014 року Медичний центр Святої Параскеви виділив кошти на укомплектування 600 аптечок для АО 284 (м. Львів). На заклик про те, що потрібна допомога для розфасування ліків в аптечні сумки, відгукнулись усі працівники центру, які на цей час могли відкласти свою роботу чи мали можливість допомогти поміж прийомом пацієнтів, а також керівники медичного центру. Це була ініціатива, яка залучила багатьох працівників і створила неймовірне відчуття єдності. Ми переконалися, що, об’єднавши сили, можна зробити значно більше, ніж самотужки.

Впевнені, що багато соціально відповідальних бізнесових структур мають свої рецепти побудови нового суспільства. Можливо, Ваші орієнтири співзвучні з нашими, а, можливо, Ви керуєтесь іншими правилами. Проте важливо, щоб кожен допомагав і не забував про допомогу, незалежно від рівня, на якому її здійснюють, і масштабів, в яких це роблять. Адже, доклавши один власний камінчик, можемо разом збудувати міцну стіну.

Стаття не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Для запису на прийом
надішліть заявку

Повідомлення надіслано

Попередній запис на прийом прийнятий. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для підтвердження замовлення.

Передзвоніть мені

Повідомлення надіслано

Найближчим часом ми зв'яжемося з вами.

Подяка

Чи погоджуєтесь Ви на розміщення тексту подяки на публічних ресурсах Медичного центру Св.Параскеви?*

Так Ні

Повідомлення надіслано

Дякуємо за повідомлення.

Відгук

Чи Ви бажаєте, щоб Вам зателефонували?*

Так Ні

Відгук надіслано

Дякуємо за відгук.

Увага!

Зверніть увагу, під час повітряної тривоги прийом пацієнтів може бути призупинено. Ви можете пройти в укриття керуючись відповідними вказівниками.

Якщо Ваш візит співпав із часом повітряної тривоги, будь ласка, після завершення тривоги зателефонуйте +380672954000, +380952954000
або залиште заявку на сайті для перенесення візиту https://medcenter.lviv.ua/#callback

Дякуємо за розуміння!